Tanfolyamok

Jelentkezési lap
KursAnmUng.pdf
Adobe Acrobat Dokument 68.6 KB

A kutyaiskolák elsődleges célja  nem a kutyák kiképzésé annak érdekében, hogy megértsék az embereket, hanem sokkal fontosabb céljuk, hogy embereket „képezzenek”, akik képesek lesznek megérteni a kutyákat.


Mindez irányelvként szolgál  mindennapi munkámban. Nagy hangsúlyt fektetek a „kétoldalú pozitív motiváció” (ember és állat) feltételeinek megteremtésére.

 

Természetesen a lábhoz hívás, ültetés is nagyon fontos elemei a kutyával való együttélésnek. Megesik, hogy a kutyának olyan dolgokat kell végrehajtania, melyet a gazdik megkövetelnek, de ez ősidők óta így természetes, elfogadott.

Azonban ki kell emelnem, hogy munkámban az ember és a kutya közti emocionális kötődés kialakítása is nagy szerepet kap. Ennek megvalósítása azonban nem mindig egyszerű feladat.

Célom éppen ezen az úton a gazdikat elkísérni, munkájukat segíteni.

 

Segítségem a következő területeken vehető igénybe


Kölyök kurzus

Életkor: 8-16 hét

 

Ebben a kurzusban az elsődleges cél a bizalom kialakítása, mely során a kölyök kutyáknak lehetőségük nyílik fejlődni fizikailag és pszichésen egyaránt, ezáltal lesznek képesek a későbbiekben az ember partnerévé válni.

A kölcsönös megértés a legsarkalatosabb pontja ennek a kurzusnak.

Segít abban, hogy a kölyök- majd később felnőtt kutyák megnyilvánulásait ne érthessük félre.

Amikor kutyája farok csóválva áll Ön előtt, kérdően Önre nézve: „Na mit csináljunk most?”, akkor elértük célunkat.

 

Fiatal kutyák kurzusa

Életkor: 4-9 hónap

 

Fiatal kutyától a felnőtt kutyáig, akár ez is lehetne a kurzus elnevezése. Egy igazán egyedi, sajátos képzés összeállításához elengedhetetlen a kutyák gyengeségeinek és erősségeinek figyelembevétele. Ugyanúgy, ahogy az embereknek a kutyáknak is időre van ahhoz szükségük, hogy felnőjenek. Tanfolyamaim során mindig ügyelek arra, hogy játékos formába „tálaljam” a különböző kommunikációs gyakorlatokat. Meglátásom szerint a türelem a legnagyobb erény a kutyakiképzésben.


Alap kurzus:

Életkor: min.10 hónap

 

A lábhoz hívást, ültetést is lehet változatosan tanítani. A mozdulatokban, gondolkodásban való harmóniát csakis tudatos koncentrációval és kölcsönös bizalommal lehet kialakítani.

A tréning ezen fázisában a fent említett képességek fejlődnek.


 „Kísérő kutya” kurzus

 

Ezen a szinten az állat fontosabb fejlődési szintjei már lezártnak tekinthetők. A képzés folytatásában a kommunikációs gyakorlatok korrekt, pontos megvalósítására kell hangsúlyt fektetni.

Nyomkövetes

A kutyák természetben al szagok után tájékozódnak.

Nyomkövetés alkalmával ezt a hajlamotúgy is kihaználjatjuk, hogy a kutyáinkkal különbözö

"keresöfeladatot" végzünk (vagy nyomkövetés, vagy tárgyak megtalásásával).

 

Mantrailing

 

 

 

 

Agility

 

Az öröm, valamint a szórakozás szerepe értékelődik fel ebben, a még relatív újnak nevezhető kutyasportfajtában.

Az Agility-t játékos formában sajátíthatja el a kutya és segítségével örömmel teljesíti a gazdi kéréseit.

Ez az igazán vidám kutyasport kortól és fajtától függetlenül minden kutya számára ajánlott.

 

Különfoglalkozás

Időpont megegyezés szerint

 

Adódhatnak olyan szituációk, amikor a kutyák szórakozottak, ebből adódóan nem lehet a foglalkozás során sikereket elérni. Ez a helyzet megkíván egy jól átgondolt, egyedi tréning tervet és ajánlatos külön óra keretében képezni a kutyát.